Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски отказа да говори за бъдещи военни намерения, като заяви, че миналата година Кремъл се е сдобил предварително с плановете за контранастъплението на Въоръжените сили на страната (ВСУ), предава кореспондент на УНИАН от форума "Украйна. Година 2024“.

Зеленски бе попитан какво трябва да се случи, за да се постигне победа, като се има предвид сегашната "изключително трудна“ ситуация.  

"Не всичко върви по план, не всичко зависи от нас. Някои неща зависят от нас, някои неща зависят от партньорите. Затова има забавяне на определени процеси. Основното нещо е да има план. И този план съществува“, увери украинският президент, като отказа да представи допълнителни подробности за него.

"Ще ви обясня. Честно казано между вас и мен, колкото по-малко хора знаят плановете на украинската армия, толкова по-бърза ще дойдат победата и неочакваният резултат за руснаците. И ще ви кажа откровено: нашите контранастъпателни действия миналата пролет бяха на масата на Кремъл, преди изобщо да започнат“, разкри Зеленски.

По-рано в интервю за американския телевизионен канал FOX News Зеленски поясни, че през настоящата година Украйна не само ще се защитава, но и ще се подготвя за ново контранастъпление.