Взривно устройство избухна пред гръцкото Министерство на труда в центъра на Атина рано в събота, (03 февруари), няма пострадали, съобщи гръцката полиция. Продължават огледите в центъра на Атина, където малко преди 1:30 сутринта избухна бомба, която нанесе материални щети, пише Кathimerini.

Районът е отцепен от полицейски сили, които незабавно са пристигнали на мястото, отклонявайки движението, а малко преди 10:00 часа в събота сутринта движението е възстановено. 

Взривно устройство избухна в центъра на Атина, в 01:29 сутринта, на улица "Стадион", където се намира Министерството на труда. 

Екип на отдела за обезвреждане на взривни боеприпаси на гръцките въоръжени сили е бил на мястото.

В 00:49 часа в редакцията на гръцкия вестник е постъпило телефонно обаждане с предупреждение от неизвестен за наличието на взривно устройство близо до Министерството на труда.

Според информацията е имало и второ телефонно обаждане, в което се споменава, че устройството е поставено пред банка, намираща се в близост до министерството.

Според публикацията на EFSYN (Н Εφημερίδα των Συντακτών), "неизвестно лице е предупредило за взривно устройство с висока мощност на улица "Стадион" до Alpha Bank Отговорността, според гръцката медия, се поема от "Революционната класова самоотбрана".

Предварителното производство по случая се извършва от Антитерористичната служба.