Заседанието на Съвместната комисия по исторически въпроси между новия състав на македонските експерти и вече познатите български историци завърши само с взаимно запознаване, отбелязва скопската електронна медия "Фактор“.

Съпредседателят от българска страна Ангел Димитров поясни пред медиите, че срещата е била само протоколна и са били обсъждани само технически и общи въпроси. Той добави, че ще са необходими поне две-три срещи, за да се разбере какво мислят новите представители на македонската част на комисията.

Заседанието се проведе в сградата на Министерството на външните работи в Скопие и бе първото от май насам и след назначаването на новия състав на екипа от югозападната ни съседка, съобщи по-рано телевизия "Сител“.

Преди началото на срещата Димитров предупреди, че не може да каже нищо за очакванията си и подчерта, че екипът все още не познава новите си македонски колеги.

А историкът Митко Панов, който е част от новия състав на Скопие, който правителството на Северна Македония назначи миналия месец, обеща, че екипът ще работи "свободен от всякакви политически влияния“.

Последното заседание на Смесената комисия по историческите въпроси се проведе през май в София.