След посещението си в град Купянск в Харковска област главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал Валери Залужни увери, че въпреки натиска на руснаците войниците на Киев успяват да отблъснат атаките и им нанасят значителни загуби в жива сила и бойна техника, предава РБК-Украйна.

"В продължение на няколко дни работихме в зоната на отговорност на Оперативната стратегическа групировка войски "Хортица“. Фронтовата линия остава активна. Окупаторите се опитват да настъпят във всички посоки“, написа генералът в канала си в Telegram.

В същото време Залужни отбеляза, че ВСУ, въпреки натиска на руските сили, отблъскват атаки и нанасят значителни загуби в жива сила и техника.

Залужни говори и за "продуктивна работа“ с командирите на бригади, изпълняващи задачи на Купянско направление.

"Определихме последователността на нашите действия, като отчитахме постоянните промени в оперативната обстановка, способностите, а също така взехме решение за осигуряване на приоритетните нужди на подразделенията“, се казва в съобщението му.

Генералът увери още, че военнослужещите на Киев твърдо държат отбраната в изключително трудни условия и изрази благодарност към всяка бригада и всички, които участват в боевете в Украйна.