Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни проведе проведе среща с върховния главнокомандващ на Обединените сили на НАТО в Европа, командващия на въоръжените сили на САЩ в Европа генерал Кристофър Каволи и началника на щаба на отбраната на Великобритания адмирал сър Тони Радакин. На срещата са обсъдени настъпателните операции на ВСУ и тяхната поддръжка, съобщи УНИАН.

"По време на разговорите подробно са обсъдени обстановката на бойното поле. Обсъдихме нашите настъпателни и отбранителни операции, обстановката в най-трудните райони, както и действията и вероятните планове на противника“, посочва съобщение от Валерий Залужни.

Залужни е отбелязал, че срещата е била фокусирана върху текущите нужди на въоръжените сили на Украйна от снаряди, безпилотни самолети и военна техника.

"Поотделно обсъдихме ключовите въпроси за укрепване на противовъздушната ни отбрана и опазване на критични инфраструктурни обекти през есенно-зимния период“, е добавил той и е изразил благодарност към съюзниците "за непоколебимата подкрепа и съдействие“.