Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал Валери Залужни е посетил позиции на войниците на Киев край град Купянск в Харковска област, предава РБК-Украйна, като се позовава на Министерството на отбраната на страната.

Отбелязва се, че освен Залужни, Купянската област е посетена и от министъра на отбраната Рустем Умеров и началника на Генералния щаб генерал-лейтенант Сергей Шаптала.

Командирът на Оперативната стратегическа групировка войски "Хортица“ генерал-полковник Александър Сирски е представил доклад за обстановката около Купянск, където ВСУ отблъскват постоянните опити за атака на руснаците, става ясно от разпространения текст.

"Имах честта да се срещна с командирите на частите, които сега воюват на това направление. Те докладваха за обстановката, текущите предизвикателства. В близко бъдеще ще бъдат взети решения - това няма да се хареса на врага“,  увери украинският военен министър.

Наскоро британският вестник The Telegraph, цитирайки "близък“ до украинската армия източник, съобщи, че руснаците биха могли да започнат "наземна офанзива“ в района на Харков на 15 януари.

В същото време говорителят на командването на Сухопътните войски на Украйна подполковник Владимир Фитьо увери, че военните не наблюдават промени в състава на руските войски в Харковска област и на територията на граничните региони в самата Русия.