В сряда вечерта, 26 юли, руснаците са изстреляли крилати ракети от 12 стратегически бомбардировача Ту-95МС, съобщава УНИАН.

Ракетите са изстреляни от района на Каспийско море, поясняват от ВВС на Въоръжените сили на Украйна. Според тях изстрелванията на ракети от бомбардировачи са регистрирани в 16:57 ч. "Разчетното време на пристигане на крилатите ракети от Каспийско море е час и половина!“

От ВВС на ВСУ допълниха, че около 17:40 часа ще бъде обявена въздушна тревога в източните и южните райони на страната.

"Не са изключени обстрели с крилати ракети с морско и наземно базиране от Черно море и балистични от територията на Руската федерация и временно окупираните територии! Внимавайте! Насочвайте се към укритие!“ – се добавя в съобщението.

По-късно беше издадено предупреждение, че има хиперзвукови ракети от север. "Харков - към укритията!" – пишат от украинските ВВС.

На 26 юли около 13 часа руснаците атакуваха Украйна с крилати ракети. Украинската страна твърди, че са изстреляни две крилати ракети "Калибър", като всички те са били свалени в района на Винница. Предполага се, че ще бъдат изстреляни ракети и от подводница.