"Токсичната реакция на Вашингтон към позицията на Москва относно преговорите за стратегическа стабилност служи като потвърждение, че Русия е права". Това е заявила говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова, предаде ТАСС.

Тя коментира критиките на Пранай Вади, старши директор по контрола над въоръженията, разоръжаването и неразпространението в Съвета за национална сигурност в администрацията на президента на САЩ Джо Байдън.

"Такава токсична реакция на Вашингтон още веднъж потвърждава, че сме прави, когато твърдо защитаваме интересите на Русия. Ще продължим да се ръководим твърдо от принципните подходи, представени от руския външен министър Сергей Лавров", допълва Захарова.

Пранай Вади заяви по-рано, че характерът на заплахата за сигурността, представлявана от Северна Корея, може да се промени драстично през следващото десетилетие в резултат на безпрецедентното сътрудничество с Русия.

"Това, което виждаме между Русия и Северна Корея, е безпрецедентно ниво на сътрудничество във военната сфера", коментира Вади.