През изминалото денонощие авиацията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е нанесла общо девет удара по райони на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника на руските войски. В резултат са унищожени хеликоптер Ка-52 "Алигатор“ и два оперативно-тактически разузнавателни безпилотни летателни апарати на руснаците, става ясно от сутрешната сводка на Генералния щаб на ВСУ, цитирана от УНИАН.

Освен това ракетните войски и артилерията на Украйна са поразили два командни пункта, три района на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника, пет артилерийски оръжия на огневи позиции и две радиолокационни станции на руснаците.

В същото време се подчертава, че руските сили са нанесли седем ракетни и 42 въздушни удара, и са предприели 66 атаки с реактивни системи за залпов огън по позиции на ВСУ. В резултат има загинали и ранени сред мирното население, разрушени са жилищни сгради и друга инфраструктура.

"Вероятността от нанасяне на ракетни и въздушни удари по цялата територия на Украйна остава висока“, допълват от ГЩ на ВСУ.