Четирима граждани на България – двама мъже и две жени, са арестувани на гръцкия остров Санторини за телефонни измами, съобщават MSN Greece и Cyclades24.

До залавянето на престъпната група се стигнало, след като 63-годишна албанка станала жертва на измама. Българите се свързали с нея и я уведомили, че синът й е участал в автомобилна катастрофа и поискали 120 000 евро за "уреждане на проблемите“. Парите трябвало да бъдат оставени в кофа за боклук.

Възрастната жена смятала, че няма друг избор и се съгласила да предаде пари – макар и по-малко от поисканите. Според ексклузивна информация на Cyclades24 групата е успяла да измъкне от нея не малката сума от 98 500 евро и.

След жалбата на жената за по-малко от 24 часа полицията в Тира успяла да открие и четиримата съучастници в телефонната измама и да ги задържи.

"Със светкавични движения те блокираха всеки възможен изход от острова както по море, така и по въздух, в резултат на което залавянето им бе сигурно“, пише медията.

Арестът на трима от групата са били извършени "незабавно“, а последният е бил центъра на Фира. Четиримата българи са обвинени в измама и са предадени на Прокуратурата в Наксос.