Израелската атака срещу цели в Иран постави Техеран в неизгодно положение и промени баланса на силите. Това мнение изрази министърът на отбраната на еврейската държава Йоав Галант по време на среща с командването на Военновъздушните сили на Израел, съобщава ТАСС.

"Нанасянето на щети по иранските производствени съоръжения променя баланса на силите. Техните възможности както за нападение, така и за отбрана са отслабени“, заяви Галант.

По думите му ударите по обектите в Иран са били "прецизни, ефективни и мощни“. "Вие демонстрирахте впечатляващи възможности“, добави той, визирайки командването на израелските ВВС.

На 26 октомври Израелските сили за отбрана съобщиха за удари по военни цели на територията на Иран в отговор на "многобройни непрекъснати атаки“. Според изявление на иранските сили за противовъздушна отбрана са били атакувани военни обекти в провинциите Илам, Техеран и Хузестан, като щетите са били "незначителни“.

На 1 октомври Иран нанесе масиран ракетен удар по Израел. Корпусът на стражите на ислямската революция заяви, че нападението е в отговор на убийството на ръководителя на политбюро на ХАМАС Исмаил Хания и на лидера на "Хизбула“ Хасан Насрала. По данни на израелската армия към страната са били изстреляни около 180 ракети, повечето от които са били прихванати.