Съпругата на внезапно починалия руски опозиционен политик Алексей Навални Юлия обеща да продължи делото му, съобщава Meduza.

"Ще продължа делото на Алексей Навални. Продължавайте да се борите за страната ни и ви призовавам да застанете до мен, за да споделяме не само скръбта и безкрайната болка, която ни е обгърнала и няма да си отиде. Моля ви да споделите гнева си с мен“, призова Юлия в специално видеообръщение, публикувано в канала на покойния й съпруг.

Освен това Навалная добави, че екипът на "Фонд за борба с корупцията“ (ФБК) ще разкрие подробностите за убийството на политика.

"Знаем защо точно Путин уби Алексей преди три дни. Скоро ще ви разкажем за това. Със сигурност ще разберем кой точно и как точно е извършил това престъпление. Ще назовем имена и ще покажем лица“, закани се тя.

Юлия Навалная заяви още, че основното нещо, "което можете да направите за Алексей и за себе си, е да продължите да се борите“.

"Убивайки Алексей, Путин уби половината от мен, половината от сърцето ми и половината от душата ми. Но все още имам другата половина и тя ми казва, че нямам право да се откажа“, подчерта тя.

Вдовицата на Алексей Навални днес отвори акаунт в социалната мрежа X. Повече от 10 000 души вече са се абонирали за него.