"Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували с ракети сградата на администрацията на ръководителя на ДНР (Донецка народна република) Денис Пушилин", съобщи РИА Новости.

Серия от взривове са чути в централата на местните власти, установени от Русия, в контролирания от Русия град Донецк, в Източна Украйна.

Регистрирано е пряко попадение в покрива на администрацията на ръководителя, фрагменти са разпръснати по околните пътища.

Според посочените данни, "украинските военни са изстреляли три снаряда от реактивна система за залпов огън (РСЗО) по центъра на града в 14:50 ч. (съвпада с българското)". От агенцията не уточняват за какъв тип оръжия е използвано. Все още не е получена информация за жертви или нанесени щети.

На свой ред кметът на града Алексей Кулемзин е потвърдил, че центърът на Донецк е бил атакуван, като е отбелязал, че "булевард "Пушкин" е в рисковата зона".

"За обстрела ВСУ използват основно артилерия с калибър 155 мм, която е на въоръжение в страните от НАТО. По този начин САЩ снабдиха киевския режим с гаубици с голям обсег на действие М777, украинските войски активно ги използват за нападения срещу ДНР и ЛНР. Освен това противниковата армия получи германски самоходни артилерийски установки PzH 2000, полски самоходни гаубици (САУ)  Krab и френски САУ Caesar, които използват снаряди от този калибър", пише руската медия.