Сателитът Planet Labs е записал последствията от експлозии на военния Старокримски полигон, предава Украинская правда, като се позовава на съобщения в Twitter на професор от Токийския университет и информация на РИА Новости.

Сателитните изображения за 19 юли показват последствията от експлозии и пожари.

Военни експерти смятат, че там е имало склад за боеприпаси на руската армия. Мястото на експлозии се намира в близост до Старокримския военен полигон в Кировски район на Крим.

В същото време руски медии, позовавайки се на Министерството на извънредните ситуации, са съобщили, че детонации все още има на полигона, но "много по-рядко" и са съобщили, че "ситуацията се стабилизира".

Украинската медия припомня, че на 19 юли е имало взривове на боеприпаси, news pic 2
©
руските власти не са назовали причините за пожара и детонацията на боеприпаси, но са обявили евакуация на жителите на 4 съседни населени места. Обявиено е и блокирането на магистрала "Таврида".

За ситуацията е докладвано на руския президент Владимир Путин, който е заявил че е необходимо да се "разберат" причините. Украинските власти все още не са коментирали експлозиите на военния полигон в Крим.