От тази сутрин Кримският мост е отворен за преминаване на автомобили, съобщава РИА Новости, като се позовава на местните власти.

"Движението на превозни средства по Кримския мост е възстановено“, се казва в съобщението на компетентните органи на полуострова.

Ключовият мост, свързващ Крим с територията на Русия, бе затворен след атаката с безпилотни катери от 17 юли. Експлозиите повредиха част от пътното платно, но не основите на съоръжението останаха непокътнати. Движението на влаковете по моста беше възстановено същия ден, но превозните средства можеха да преминават на заден ход само по крайната дясна лента на посоката Таман-Керч. Ликвидирането на последствията се извършва от правителствена комисия, председателствана от вицепремиера на Руската федерация Марат Хуснулин. Предвижда се двупосочното движение от едната страна на моста да бъде пуснато на 15 септември, а от другата - до 1 ноември. Трафикът бе пренасочен към фериботния пункт Керч и сухопътния коридор през т.нар. нови региони на Руската федерация.