"Обстрелът на Сумската област от руските войски не спира. През последните дни регионът е в състояние на постоянна въздушна тревога, а в някои градове децата са евакуирани поради заплахата от нови атаки", пише Informator.

През последните дни ситуацията в Сумската област се изостря поради постоянния обстрел от руските войски. По данни на alerts.in.ua през последните седем дни въздушната тревога в Сумска област е продължила повече от 4 часа и 30 минути. Това е повече, отколкото във всеки друг регион на Украйна.

Сутринта на 4 октомври и през нощта руската армия е обстрелвала 14 пъти различни общини в региона, включително Суми, Николаев, Хотин, Белопил, Глухов и Шалигин. Регистрирани са 28 експлозии.

По неофициални данни в Суми се разпространяват слухове за пълна евакуация на градовете Ворожба, Глухoв, Белопиля, Велика Писаровка, както и на още няколко общини. В тези населени места децата вече се евакуират заедно с родителите си.

Ако родителите откажат, децата могат да бъдат взети за евакуация отделно. Това е заявил Юрий Калиновски, началник на детската служба на Сумската областна военна администрация.