Албански гражданин, въоръжен с мачете, е бил задържан в град Линц ам Рейн след опит да нападне полицейски служители в петък вечерта, съобщи главното полицейско управление на град Кобленц в Райнланд-Пфалц, предава Associated Press.

"Въоръжен с мачете мъж влезе в преддверието на полицейския участък (в Линц ам Рейн) и заплаши да убие служителите на участъка", се посочва в изявлението.

Тъй като полицията веднага е заключила дистанционно преддверието от двете страни, извършителят не е могъл да навреди на никого, се уточнява още в съобщението.

"След като използвахме електрошоков пистолет, мъжът в преддверието беше обезопасен и задържан от служителите на специалните сили. В същото време мъжът получи леки наранявания", допълват органите на реда.

По данни на полицията задържаният е от Албания и живее в Линц. Местните медии цитират полицията, според която мъжът е крещял "Аллах акбар", докато се е опитвал да нападне полицаите, както нападателят е направил по-рано в Солинген.

През последните месеци Германия е засегната от вълна от нападения с ножове. Едно от най-знаковите нападения беше извършено в Солинген на 23 август, когато сирийски гражданин уби трима души и рани осем други. Нападението в Солинген засили дебата за по-строгите миграционни политики и правила за носене на оръжия с остриета.