Служител в гимназия в град Сански мост в Босна и Херцеговина е застрелят трима свои колеги, съобщава RTV, като пояснява, че трагичният инцидент е станал в 10:15 часа местно време (11:15 часа българско време).

След нападението, заподозреният, за когото се твърди, че също работи в учебното заведение - пазач, е опитал да посегне на живота си, като се прострелял в главата. Към настоящия момент мъжът е транспортиран в болница в Баня Лука в тежко състояние.

"Той е докаран в Спешния център в столицата на Република Сръбска с огнестрелна рана в гърдите. Пациентът е в съзнание и в момента се извършват диагностични процедури и е планирана операция“, докладва на свой ред Nezavisne novine.

Според очевидци въоръженият мъж е влязъл с автомат в сградата гимназията с автомат, където застрелва директора Нияз Халилович, секретарката Нисвета Ключич и учителката по английски език Гордана Миян.

"Лицето М. В. е убило с автоматично огнестрелно оръжие трима служители на училището. След това той се опитал да се самоубие, в резултат на което е получил тежки телесни повреди. Преместен в Спешния център в Баня Лука“, поясниха от полицията пред репортери.

По неофициална информация мотивът за зловещото убийство са предишни разногласия със загиналия. Преди време му е било налагано дисциплинарно наказание, но не се уточняват причините за това.