Четирима души са загинали при инцидент със стрелба в гръцка корабна компания в южното предградие на Атина Глифада, съобщава електронното издание на вестник Kathimerini.

Съгласно разпространените данни въоръжен мъж, за когото се твърди, че е бивш служител на компанията, е влязъл в сградата и е открил огън, в резултат на което са загинали трима души – двама мъже и една жена. След това нападателят насочил пистолета срещу себе си и произвел изстрел.

Извършителят е идентифициран като 70-годишен египтянин. Твърди се, че той е бил уволнен от компанията.

Полицията не е разкрила официално името на компанията, но в медиите се твърди, че става въпрос за European Navigation.

Инцидентът е предизвикала за кратко и – според описанието на вестника – "ситуация със заложници“. Полицейски служители, членове на елитната част за борба с тероризма EKAM, пожарни коли и линейки са били разположени пред сградата, а служителите на реда са отцепили по-широк район около нея.

"Чух изстрелите, чух първите два. Тръгнах към стълбите, за да видя какво става. Видях двама момчета да слизат; те казаха: "Това е Арис с пистолет, той стреля“. Разбира се, изхвърчах навън, към градината, и излязох през задната врата на гаража“, разказа пред журналисти свидетел.