Външният министър на Иран Абас Арагчи е в Бейрут и е пристигнал само няколко часа след поредица от масирани въздушни удари по южните предградия на града. През последните няколко минути се съобщава за нова атака, пише ВВС.

Това е първото официално и обявено посещение на високопоставен ирански политик, откакто Израел се насочи към лидера на "Хизбула" Хасан Насрала, който беше убит при масирана израелска атака в Южен Бейрут на 27 септември.

След като е пристигнал, Абас Арагчи е заявил, че Иран подкрепя усилията за прекратяване на огъня в Ливан, ако "Хизбула"  го подкрепи - и ако то съвпадне с прекратяване на огъня в Газа.

По време на срещата си с ливанския министър-председател Наджиб Микати Арагчи е коментирал, че "Иран ще започне дипломатическа кампания в подкрепа на Ливан", съобщават ливанските медии.

Но за подобна кампания трябва да има карти в ръцете си, допълва британската медия. В продължение на години картите на Иран бяха съюзнически паравоенни групировки като "Хизбула". В момента е трудно да се разбере как ще бъде проведена тази кампания и как тя ще проработи, след като самият Иран сега е на път да се превърне в мишена в тази война.