Президентът на Сърбия Александър Вучич е заявил, че на неформалната среща на регионалните лидери в Атина, на която ще присъстват висши представители на ЕС, ще бъде обсъдена европейската интеграция на Западните Балкани, но че не е сигурен относно други теми, които ще се дискутират, предаде Тanjug.

На 20 август в изявление пред сръбските медии в Будапеща, на въпрос на журналисти какво ще се обсъжда в Атина, Вучич е съобщил, че ще има и други теми, но не може да говори по тях, защото такова е споразумението.

"Това е важната тема, а ще видим какви други теми ще дискутираме. Не мога да кажа, кои са те. И дори да знаех, нямаше да говоря, защото уговорката е да не се коментира", е допълнил Александър Вучич.

Очаква се лидерите на Западните Балкани, както и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел да се срещнат в двореца Максимос, за да обсъдят разширяването и европейското бъдеще на региона. Очаква се на срещата да присъства и президентът на Украйна Володимир Зеленски.