Сръбският президент Александър Вучич заяви, че няма намерение да нареди на армията да пресече границата с Косово, като добави, че ще изтегли сръбските сили от зоната. Това е заявил Вучич пред Financial Times.

Според Вучич евентуална ескалация на конфликта би била контрапродуктивна, що се отнася до желанията на Сърбия да стане член на Европейския съюз.

"Защо това би било от полза за Белград? Каква би била идеята? Да унищожим позицията си, която изграждахме от година? Да я унищожим за един ден? Сърбия не иска война", е заявил Вучич.

По-рано говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби заяви, че САЩ са наблюдавали "безпрецедентно разполагане на сръбска артилерия, танкове и механизирани пехотни части“ на границата с Косово и го нарече "много дестабилизиращо развитие“. "Призоваваме Сърбия да изтегли тези сили от границата и да допринесе за понижаване на напрежението“, заяви Кърби и добави, че Вучич и Антъни Блинкен, държавен секретар на САЩ, са говорили за начини за намаляване на напрежението по границата.