Руските доброволчески части, които се бият на страната на Украйна, обявиха разширяване на "освободителната“ си операция на територията на Руската федерация. Това се казва в изявление на формированията, прочетено от военнослужещ от Сибирския батальон с позивна "Студен“, предава Укринформ.

"Скоро ще отидем и в други градове. Призоваваме руснаци от всички страни, хора от всички националности да се присъединят към нас и да се борят заедно срещу диктатурата на Путин. Само с оръжие в ръце, заедно, ние ще победим и ще създадем нова Руска федерация – силна, мирна, уважавана държава, чиито граждани няма да се срамуват“, се казва в разпространения текст.

По думите на "Студен“ воюващите за Украйна руски доброволци са показали слабостта на властта на Кремъл.

"Заедно с нашите съюзници доказахме на целия свят, че Путин с всеки изминал ден все повече губи контрол над ситуацията и вече не е в състояние да защити дори границите на собствената си страна. Властта се изплъзва от ръцете му. Той контролира все по-малко процеси в Руската федерация. Руснаците виждат това и все повече наши сънародници се присъединяват към нашите редици“, увери "Студен“.

Боецът от Сибирския батальон отбеляза още, че Кремъл не е успял да проведе избори в регионите, където се водят истински боеве.

"В резултат дори в критичен момент за тяхната власт, в дните на президентските избори, цялата армия на Путин не можа да ни се противопостави. Гражданите на Белгородска и Курска област не отидоха в избирателните секции. Никой със здрав разум след това няма да може да твърди, че Путин е избран законно“.

"Холод“ е убеден, че Путин е загубил остатъците от своята легитимност.