Служител на Кралските военноморски сили е загинал, след като хеликоптер се е разбил по време на нощни летателни учения със самолетоносача "Куин Елизабет".

В изявление на ВМС на Обединеното кралство се посочва: "С огромна тъга трябва да съобщим, че член на Кралските военноморски сили е загинал след инцидент по време на обучение миналата нощ (4 срещу 5 септември), предава Sky News.

"Мислите ни са със семейството, което е информирано, и с всички засегнати в този тъжен момент. Ще се проведе пълно разследване", се посочва още в съобщението.

На борда на хеликоптера Merlin Mk4 е имало трима души, когато той е паднал в Ламанша близо до Дорсет. Британската брегова охрана е оказала съдействие в спасителната операция.

Не се съобщава за други смъртни случаи или сериозни наранявания, а семейството на загиналия, чието име не се съобщава, е било информирано.

Министър-председателят на Великобритания Киър Стармър заявява, че е "дълбоко натъжен да чуе за трагичната смърт на член на Кралските военноморски сили.