Обединеното кралство ще започне преговори с Турция за обновяване на двустранното им споразумение за свободна търговия с оглед включване на услугите и цифровия сектор във всяка бъдеща сделка, предава Reuters.

Великобритания вече има споразумение за свободна търговия (FTA) с Турция, което беше променено, когато страната излезе от структурите на Европейския съюз. Според Лондон към настоящия момент договорът вече е остарял.

Преразглеждането на споразумението е доведе двете страни до заключение, че има място то да бъде подобрено с нова сделка, поясниха управляващите на Острова. Не се очаква обаче преговорите да започнат официално до следващата година.

"Очаквам с нетърпение да използвам сделката за задълбочаване на търговските отношения между Обединеното кралство и Турция за стимулиране на икономическия растеж и подкрепа на бизнеса в страната“, цитира агенцията изявление на министъра на бизнеса и търговията на Обединеното кралство Кеми Баденок.

Британското правителство увери, че преди началото на преговорите с Анкара ще се консултира с представители на бизнеса относно приоритетите, които искат бъдат включени в новата сделка.