Проектът "Хочу жить“ публикува видео със заловени кадировци. Рейдовите групи на Въоръжените сили на Украйна са заловили бойците от "Ахмат“ дълбоко в тила от границата, пише УНИАН.

"Е, обикновено да (не се предават), тъй като те седят в тила, но в района на Курск ситуацията се разви динамично и тези бойци на Ахмат дори не се опитаха да се съпротивляват, както показва опитът от предишни размени, това е много правилно решение,тъй като руските преговарящи взимат кадировците първи в опашката за размяна“, се казва в съобщението.

Проектът "Хочу жить“ добавя, че "пиарът на Кадиров“ и желанието да защити гвардията си от военни действия "струват скъпо на руснаците“.

"Всъщност, ако те бяха защитили границата, а не бяха скрити зад наборниците на десетата линия край Курск, такъв бърз пробив би бил невъзможен, но обикновените 18-годишни наборници и граничари се озоваха на границата. Те също взеха правилното решение да не участват в битка и доброволно да се предадат, спасявайки живота си“, се подчертава в съобщението.