Украински офицери от въздушното разузнаване "продължават да отслабват руските войски“, като унищожават техниката им. На Кременско направление те са поразили бойна машина на пехотата и два танка на руските сили, написа командващият Сухопътните войски на ВСУ Александър Сирски в канала си в Telegram, като сподели и съответното видео.

"Група "Асгард“ на подразделение "Очи“ на 120-и отделен разузнавателен батальон (ОРБ) ,във взаимодействие с 140-и ОРБ и 66-а моторизирана бригада работят на Кременско направление“, гласи текстът под записа.

"Войниците са ударили БМП и два танка на руснаците“, уточни генералът.

В края на юни базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW) съобщи, че руските войски са намалили интензивността на атаките на Сватовско-Кременското направление. В същото време ситуацията на Купянското направление ескалира.

Въпреки това украинските военни сдържат опитите на руснаците да щурмуват позициите им в района, а говорителят на Източната групировка войски Сергей Череватий подчерта, че ВСУ са локализирали "голямото настъпление“ на руснаците.