Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) напредват южно от Новомихайловка и продължават успешно настъпателните операции в западната част на Запорожка област. По предварителна информация украинските военни задържат позиции и извършват атаки на източния (левия) бряг на река Днепър в Херсонска област, атакуват край Пойма и Пищановка, а също така водят военни действия край Кринки, се казва последния доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), цитиран от РБК-Украйна и УНИАН.

Руски блогъри продължават да твърдят, че украинските военни държат позиции и извършват атаки по източния (левия) бряг на Херсонска област. По данните им ВСУ са атакували близо до Пойма и Пищановка. Военни действия се водят и близо до Кринки, където военните на Киев продължават да укрепват позициите си.

Руските сили в района са нанесли тежки въздушни удари с термобарична артилерия. Съгласно събраните данни, войници на ВСУ са минирали района до Кринки, за да затруднят усилията за атака на руската пехота.

Според ISW на 1 ноември украинските военни са нанесли удари по руските тилови райони в Южна Украйна. Ръководителят на назначената от Москва администрация на Херсонска област Владимир Салдо заяви, че руските войски са свалили седем украински ракети, насочени към Крим и че две от ракетите са паднали в изоставен район на Арабатската коса. В резултат няма данни за жертви или щети.