"През нощта на 4 срещу 5 юли при атака в Краснодарския край е поразено военното летище в Приморско-Ахтарск (Русия), ранен е един военнослужещ. Регионът е бил атакуван не само от безпилотни летателни апарати, но и от поне 2 ракети", това съобщава в Telegram независимата руска медия ASTRA, като се позовава на свои източници.

По-рано е съобщено, че същото летище е било поразено от украински зенитни установки.

Освен удара по летището, в Приморско-Ахтарск е имало удар в електрическа подстанция, някои абонати са имали прекъсвания на електрозахранването. Губернаторът на областта е съобщил, че е регистрирано попадение в жилищна сграда. "Ранени са 6 души, едно дете е загинало".

Както са установили от ASTRA, регионът е бил атакуван не само от безпилотни самолети, но и от поне 2 ракети.

Руското министерство на отбраната официално съобщи в, че са свалени 14 дрона, но не споменава за ракети или попадения във военно летище и електрическа подстанция. 

ASTRA пишат, че според данни с отворен код Приморско-Ахтарск е дом на 960-и гвардейски въздушно-щурмови полк в 75387, част от 1-ва гвардейска смесена въздушна дивизия на 4-та гвардейска армия за въздушна и противовъздушна отбрана. "Полкът е въоръжен с щурмови самолети Су-25, Су-25УБ и Су-25СМ3".