Въоръжените сили на Украйна продължават настъплението си на две направления - Мелитопол и Бахмут. Междувременно руските войски се опитват да атакуват на изток. Това заяви представителят на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Андрей Ковальов, цитиран от РБК-Украйна.

Според него ВСУ са постигнали успех в направленията Новоданиловка-Новопрокоповка и Мала Токмачка-Върбово. Въоръжените сили на Украйна се закрепват на постигнатите рубежи. Те нанасят огнево поражение с артилерия на идентифицираните цели на противника и провеждат мерки за контрабатарейна борба.

Край Бахмут ВСУ продължават да провеждат настъпателни действия южно от града.

"Противникът проведе неуспешни настъпателни действия в районите на Красногоровка и Мариинка в Донецка област. Противникът понася значителни загуби в личен състав, въоръжение и техника. Придвижва части и войски, активно използва резерви", заяви Ковальов.

Също така украинските бойци продължават да сдържат настъплението на руските войски на Купянското, Лиманското и Бахмутското направления.

Руснаците са провели неуспешни настъпателни действия в районите на населените места Новоегоровка, Белогоровка, Луганска област и Богдановка, Курдюмовка, Озеряновка, Донецка област. Там продължават тежките боеве. През деня са се състояли 35 бойни сблъсъка.