Въоръжените сили на Украйна напредват към Вербове на Запорожкия фронт. Това заяви председателят на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Андрий Ковальов, според медийната платформа на Военномедийния център на Силите за отбрана на Украйна, предава УНИАН.

В частност, Силите за отбрана на Украйна продължават да водят настъпателна операция в посока Мелитопол.

"По направлението Новоданиловка-Вербовое те бяха успешни, те се закрепват на постигнатите линии“, заяви Ковальов.

Както УНИАН съобщи по-рано, украинските въоръжени сили обявиха, че са взели село Работино в Запорожка област. Сега те се придвижват на югоизток от това населено място. Заместник-министърът на отбраната на страната Анна Маляр информира, че ВСУ напредват към Новопрокоповка и Очеретовато "въпреки яростната съпротива на противника“.

На 27 август Александър Щупун, говорител на обединения пресцентър на Силите за отбрана на Таврическото направление, заяви, че въоръжените сили на Украйна се придвижват в посока Новопрокоповка, Мала Токмачка и Камишевато.

Щупун отбеляза, че въпреки трудната бойна обстановка украинските войски са напреднали в районите на Урожайное и Работино и са постигнали успех на мелитополското и бердянското направление, близо до Старомайорское.