Сводни щурмови групи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували руските позиции в село Старомайорское, в района на Времиевската дъга. В резултат на ожесточени битки те са заели прилежащите височини и са излезли на северните и северозападните покрайнини на населеното място, пише "Рибар“ в последната си сводка за Запорожкото направление.

Според информацията на Telegram канала, в момента, към 13 часа на 27 юли, руските подразделения провеждат контраатака откъм югоизточната част с поддръжката на артилерия.

Но от самото Старомайорское практически нищо не е останало, а самото село е сравнено със земята.

Артилеристите и авиацията на въоръжените сили на Руската федерация през изминалия ден и нощ са унищожили няколко украински бронирани машини северозападно и северно от населеното място.

Също така, пише "Рибар“, отряди на морската пехота на ВМС на Украйна са направили опит да пробият до Уожайное, но безуспешно. Планът на ВСУ в този случай е очевиден: те възнамеряват да хванат в клещи руските сили. Имало е и натиск на малка украинска група на Новодонецкое, но бойците на руската армия са отразили атаката.