Украински околовоенни източници съобщават, че части от 72-ра бригада на украинските въоръжени сили са започнали да напускат Угледар, който фактически вече е в оперативното обкръжение на руските войски.

Въз основа на това много експерти в руския Telegram сегмент са съгласни, че за украинските войски ще бъде трудно да напуснат града и във всеки случай това ще бъде придружено от големи загуби.

Най-вероятно обаче командването на ВСУ все пак ще реши да изтегли 72-ра бригада, тъй като тази част е една от най-боеспособните в украинската армия. И нейното отстъпление ще бъде покрито от части на териториалната отбрана и новомобилизирани.

Междувременно до края на деня на 24 септември руските войски успяха физически да прекъснат магистралата Угледар-Богоявленовка, а на другия фланг прочистиха мина "Южнодонбаская №3“.

Така за Угледарската групировка на Въоръжените сили на Украйна остана един коридор за комуникация с външния свят и той е в обсега на руските войски. От сутринта на 25 септември руската артилерия и авиация извършват интензивни атаки, много украински войници са убити.

Изглежда, че руското командване не бърза да щурмува Угледар, а смята за основна задача унищожаването на 72-ра бригада на украинските въоръжени сили, която попадна в "котела“.