На 16 юни, в Юбилейни, Луганска област ВСУ са унищожили склад за ракетно оръжия. Това съобщава РБК-Украйна, като се позовава на публикация на Отдела за стратегически комуникации на Офиса на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна в Telegram.

Както се e оказало по-късно, експлозиите са резултат от ударите на украинските военни по руския ракетен арсенал. По предварителни данни силно е било в района на територията на мини "Мащинска".

"Снимки и видео от унищожаването от Силите за отбрана на Украйна на склад за ракетно оръжие във временно окупирания Юбилейни, Луганска област“, ​​е текстът на публикацията на ведомството.

Ситуацията в Луганск

РБК-Украйна отбелязва, че напоследък все по-често се чуват експлозии в  Луганск. На 15 май в града избухнаха експлозии, а руските медии съобщиха за предполагаемото раняване на т. нар. "шеф на МВР на ЛНР“.

Украинската медия припомня, че в Луганск са разположени голям брой руски войски. Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна руснаците превръщат болниците в града в болници за ранени нашественици.

От друга страна подполковник от "Народната милиция на ЛНР" в оставка Андрей Марочкозаяви по-рано, че ВСУ са обстрелвали Луганск с модифицирана ракета с касетъчни боеприпаси, цитиран от ТАСС.