ВВС на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са унищожили десантен кораб от Черноморския флот на Русия в района на разположения на Кримския полуостров град Феодосия, предава УНИАН, като се позовава на съобщение от военните на Киев.

"Около 02:30 часа на 26 декември тактическата авиация на ВВС атакува с крилати ракети големия десантен кораб на руския Черноморски флот "Новочеркаск“ в района на Феодосия. Резултатът е налице!“, обявиха от украинските ВВС.

В разпространеното съобщение се посочва още, че от 18:30 часа на 25 декември до 03:00 часа на 26 декември руснаците са атакували територията на Украйна от югоизток с ударни БпЛА тип Shahed-131/136. От района на Балаклава в Крим и от Приморско-Ахтарск в Руската федерация, са пуснати общо 19 дрона.

 "В резултат на противовъздушния бой силите и средствата на ВВС и Силите за отбрана на Украйна унищожиха 13 ударни БпЛА Shahed-136/131 в Одеска, Херсонска, Николаевска и Хмелницка област“, ​​се уточнява в съобщението.

Вечерта в понеделник, 25 декември, Украйна бе атакувана от руски безпилотни летателни апарати. В 23:58 часа стана известно, че в Николаев са се чули звуци от експлозии. В рамките на няколко минути ВВС на ВСУ поясниха, че е засечен руски безпилотен летателен апарат.

В нощта срещу вторник, 26 декември, бе съобщено и за експлозии в Крим. Около 01:50 часа се появи информация за силни експлозии и пожар в района на пристанището на Феодосия. Блокирано бе движението по Кримския мост.

Руският канал Telegram SHOT написа, че жителите на Феодосия са чули няколко експлозии в района на пристанището, след което в небето са се появили следи от дим. В града са сработили системите за противовъздушна отбрана.