През последните две седмици Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са си върнали контрола над част от село Глубокое в Харковска област. Това обяви в ефира на KИЕВ24 Олес Маляревич, заместник-командир на десантно-щурмовия батальон "Ахил“ от 92-ра бригада.

"Ние деокупирахме част от територията, а именно Глубокое, и сега противникът се опомни, извади значителни резерви и се опитва да си върне загубените позиции. Сега сме в отбрана и по принцип държим надеждно линейната отбрана“, увери Маляревич.

По думите му тук се намира по-специално 11-ти танков полк на руснаците, но непрекъснато се извършват ротации на противника.

"Морската пехота работи дълго време, сега е частично заменена от мотострелкови дивизии. Т.е., каквото имат в бойна готовност, руснаците го пращат тук. Сега като цяло са изпратили "Ахмат“ да ги подсилят“, обяви Маляревич, като допълни, че "врагът прави всичко, за да не загуби Глубокое“.

"Това е малко селище, но много важно. И двете страни разбират това. Ето защо се водят боеве. Мисля, че украинците ще слушат дълго време за това какво се случва в Глубокое“, обобщи Маляревич.