Въоръжените сили на Украйна продължават настъпателната си операция в района на Запорожие и са успели да напреднат близо до Работино на разстояние от 100 до 600 метра. Това заяви Александър Щупун, говорител на Силите за отбрана на Таврида, цитиран от УНИАН.

"Имаме частичен успех в районите западно от Работино, Запорожка област. Там нашите войници нанасят загуби на окупационните войски в жива сила и техника. Те продължават да се крепят на заетите рубежи и продължават да изтощават противника в това направление. В определени посоки сме напреднали от 100 до 600 метра“, заяви Щупун.

Говорителят отбеляза, че на Мелитополското направление украинските сили за отбрана постепенно оказват натиск върху руснаците.

"През последните три дни 25 руски окупатори се предадоха. Но врагът не се предава и се опитва да възстанови загубената позиция. По-специално западно от Върбово и югоизточно от Малая Токмачка. Врагът хвърля определени резерви в щурмове. Също се забелязва, че врагът вече праща елитни формирования в щурм – десантните войски. Но понася загуби“, отбеляза Щупун.