Руското министерство на отбраната съобщи, че украинските военни сили са се опитали да атакуват кораба на Черноморския флот "Сергей Котов" с два безпилотни катера. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната на Руската федерация в официалния си канал в Telegram.

"Тази нощ въоръжените сили на Украйна направиха неуспешен опит да атакуват патрулния кораб "Сергей Котов“ с два високоскоростни безпилотни морски катера“, обясни руското министерство на отбраната.

Този кораб, който военните на Украйна са искали да атакуват, изпълнява задачи по контрол на навигацията в югозападната част на Черно море.

"В хода на отблъскването на атаката и двете противникови дистанционни лодки бяха унищожени с огън от стандартни оръжия ...“, добавят от руското военно ведомство. И в бъдеще "Сергей Котов" ще продължи да изпълнява възложените задачи в акваторията.

Преди това Министерството на отбраната на РФ съобщи, че е осуетен опит на Киев да атакува Крим с 28 дрона. Силите за противовъздушна отбрана (ПВО) са унищожиха 17 БПЛА, а останалите 11 са потиснати с помощта на средства за радиоелектронна борба (РЕБ).