Украинските сили са постигнали тактически успех в направление Малая Токмачка- Роботине в Запорожка област, те са се закрепили на постигнатите рубежи. Това е съобщила заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр, цитира от Украинфром.

"Руските войски сериозно укрепват своите отбранителни линии. Освен мини, украинските защитници са изправени и пред бетонно инженерно укрепление на ключови командни височини, което значително усложнява настъплението. В Запорожското и Херсонското направление врагът съсредоточи основните си усилия в отбраната. Руснаците продължиха да обстрелват позициите на украинските войски и цивилни обекти в Запорожка, Херсонска и Николаевска области, като активно използваха баражни боеприпаси “Ланцет". Нашествениците неуспешно се опитват да възстановят загубената позиция югоизточно от Новоданиловка и източно от Роботине в района на Запорожие", е заявила Маляр.

Тежки боеве продължават да се водят на изток. Украинските войски не позволяват на руските сили да настъпят в Купянското, Лиманското, Авдиеевското и Марийнското направление