В нощта срещу вторник Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са променили тактиката на контранастъплението си и са се опитали да обходят укрепените района на руската армия в Запорожие. Променено е и направлението на атаката – сега тя е била в района на Лобково, а предишните опити са при Жеребянка, пишат в руските Telegram канали.

Според свидетелствата на военни, непотвърдени на официално ниво, Въоръжените сили на Руската Федерация са успели да се отдръпнат малко назад, за да нанесат удари по придвижващите се украински части.

Според информацията, през нощта артилерията на ВСУ е обстрелвала Работино, а ВС РФ са влезли в артилерийски дуел с тях. Вчера, преди да се стъмни, са обстрелвани известни разположения на украинците в горските пояси, в които навлязоха преди няколко дни. Имало е стрелкови боеве и използване на западна техника.

При Пятихатки ВСУ са се опитали да влязат в населеното място на пикапи с диверсионно-разузнавателни групи (ДРГ) от по 14 души, но са били забелязани  и са се оттеглили в горските пояси след кратка престрелка.

Очакват се видео и снимков материал от събитията.