Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са изтласкали руснаците от позициите им източно от Клещеевка и в центъра на населеното място. Общо на Бахмутско направление са успели да си върнат контрола над 44 квадратни километра. Тежки боеве продължават да се водят по цялата фронтова линия. Това е обобщението в последния доклад на базирания във Вашингтон Институт за изучаване на войната (ISW), цитиран от РБК-Украйна.

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр обяви, че ВСУ са изтласкали руските сили от позиции източно от Клещеевка и в центъра на населеното място и продължават да настъпват по южния фланг на Бахмут.

Маляр също съобщи, че украинските сили напредват близо до Орехово-Василовка. Общо са си върнали контрола над 44 квадратни километра на Бахмутско направление, включително един квадратен километър през последната седмица.

Генералният щаб на Украйна на свой ред информира, че руските войски водят неуспешни настъпателни действия край Клещеевка.

Руски източници твърдят, че на 27 и 28 август войските на РФ са предприели опит да контраатакуват в района на Клещеевка и са извършили настъпателни операции в района на Орехово-Василовка. Атакували са край Дубово-Василовка и Ивановское.

Представителят на Източната групировка войски на Украйна Иля Евлаш заяви, че руските войски се опитват да възстановят загубените позиции на Бахмутското направление, особено на южния фланг, и изпращат в боевете резерви без подходяща подготовка.