Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са направили опит да атакуват позиции в град Клинци, разположен на около 50 километра от границата с Украйна. Операцията е извършена с безпилотни самолети. По думите на губернатора, тя е била отбита, но отломки от свалените дронове са паднали на територията на местната петролна база, съобщава вестник "Коммерсант“.

"По предварителна информация няма пострадали. Избухнал е пожар в резервоарите. В момента на място работят пожарно-спасителни екипи на Главното управление на Министерството на извънредните ситуации на Русия за Брянска област... Задействани са 13 противопожарни коли“, написа губернаторът в канала си в Telegram.

По-рано Министерството на отбраната на Русия съобщи за инцидент с дронове в Брянска област. Според ведомството дрон е бил свален около 06:40 часа местно време. Не се съобщава за щети или цел на атаката. Местни медии публикуваха снимки и видеоклипове на пожара и голям стълб черен дим, който се "вижда от всички точки на града“.

Петролната база в Клинци е на предприятието Брянскнефтепродукт, собственост на Роснефт. Това е една от двете петролни бази на компанията в региона. Втората се намира на територията на самия Брянск – във Фокинския района.