През денонощието Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са нанесли 1293 удара на Таврийското направление. Почти три роти руснаци са били унищожени и ранени. Това съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на канала в Telegram на командващия Таврийската оперативно-стратегическа групировка на ВСУ Александър Търнавски.

"На Таврийското направление Силите за отбрана продължават да напредват и освобождават нашите територии. Войниците се справят добре“, пише Търнавски.

За изминалото денонощие загубите на руснаците възлизат на над три роти убити и ранени.

Също така са били унищожени 47 единици руска военна техника, включително:

6 танка;

3 ББМ;

4 оръдия Д-30;

Оръдие 2С5 "Гиацинт-С;

4 БЛА "Зала";

БЛА "Supercam";

2 самоходни артилерийски установки (САУ) "Акация";

гаубица "Мста-С";

комплекс за далечно визуално наблюдение "Муром-М";

зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) "Бук";

Радар "Зоопарк";

2 станции за радиелектронна борба (РЕБ);

автомобилна техника.

Едновременно с това са поразени пет руски склада за въоръжение.

Според Генералния щаб на ВСУ руснаците съсредоточават основните си усилия на Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Мариинското направления.

Междувременно украинските войници продължават да напредват в района на Бахмут близо до Клещеевка, "изтласквайки силите на окупантите на това направление“. По-специално, тежки боеве продължават в района на Луганск, а в района на Херсон руснаците се опитват да задържат настъплението на ВСУ към левия бряг на Днепър.

Едновременно с това се разбра, че украинците са започнали да използват американската дистанционна система за разминиране M58 (MICLIC), както може да се види от кадрите.