Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са напреднали северозападно от Вербовое и са разширили контрола си над левия бряг на река Днепър в Херсонска област в района на Кринки. Това се казва в последния доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

На 14 ноември руските войски са нанесли ограничени удари близо до границата на Донецко-Запорожката област. Геолокационни кадри, публикувани на 13 ноември, показват, че руските сили се движат на запад от Новодонецке.

Руският батальон "Восток", разположен близо до границата между Донецк и Запорожие, твърди, че лошите метеорологични условия ще продължат да усложняват наземните операции, докато земята се втвърди, и че боевете в района са станали позиционни.

На 14 ноември украинските войски са провели настъпателни операции в западната част на Запорожка област. Геолокационни кадри показват, че украинските войски напредват северозападно от Вербовое (10 км източно от Роботиное). Генералният щаб на Украйна съобщи, че военните на Киев продължават настъпателните действия на Мелитополско направление, както и че са отблъснали руски атаки край Работино.

Руски военен кореспондент докладва, че войските на Москва са се "активизирали“ близо до Пятихатка.

На 14 ноември украинските войски са продължили боевете на източния (левия) бряг на Днепър в Херсонска област. Геолокационни кадри, публикувани на 13 ноември, показват, че ВСУ са напреднали към Кринки.

Руски военен блогър заяви, че украинските войски се опитват да разширят зоната на контрол край населеното място. Водят се ожесточени боеве край Пойма, Песчановка и Подстепное.

На 14 ноември руските войски са нанесли въздушни и артилерийски удари по западния (десния) бряг на Херсонска област. Южното оперативно командване на Украйна съобщи, че през изминалото денонощие руските войски са нанесли пет въздушни удара в Херсонска област.