Украинските военни "преуспяват“ в района на село Клещеевка в Бахмутска област и продължават да настъпват на три направления. Водят се тежки боеве. Това заяви говорителят на Генералния щаб на ВСУ Андрей Ковальов по време на пряко включване от Military Media Center, предава РБК-Украйна.

"На Бахмутското направление нашите войски продължават да водят настъпателни действия. На север и юг от град Бахмут те продължават да оказват натиск върху противника, избивайки го от предварително заетите линии. В района на Клещеевка имат частичен успех, закрепват се на достигнатите рубежи“, заяви той.

По думите на говорителя, руската армия оказва силна съпротива и използва резерви, понася огромни загуби.

"Тежките боеве продължават. Украинските сили за отбрана продължават да сдържат настъплението на руските войски на Лиманското, Авдеевското и Мариинското направления“, добави Ковальов.

Като цяло, според него, украинските сили за отбрана продължават да провеждат настъпателни операции Бахмутско, Мелитополско и Бердянско направления.

"Закрепват се на постигнатите рубежи. Нанасят огнево поражение с артилерия по установените обекти на противника. Изпълняват контрабатарейни мерки“, добави той.

Според Института за изследване на войната въоръжените сили на Украйна са напреднали на три направления в района на Бахмут и Авдеевка в Донецка област и са се закрепили на нови позиции край Бахмут. Вчера генерал Александър Сирски заяви, че украинските военни ще успеят да освободят Бахмут в Донецка област по време на контранастъплението си.