Украинските войници продължават настъплението в Бахмутско, Мелитополско и Бердянско направление и са постигнали успех в района на Старомайорское. Съответното обяви говорителят на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Андрей Ковальов в ефира на телемаратона, предава РБК-Украйна.

По думите му военните на Киев са се укрепили на постигнатите линии, нанасят огнево поражение с артилерия на идентифицираните цели на противника и провеждат мерки за контрабатарейна борба.

 "Постигнаха успех в Старомайорския район.  Закрепват на постигнатите рубежи. Противникът направи неуспешни опити да възстанови загубената позиция североизточно от Работин, Запорожка област. В същото време продължава да оказва силна съпротива, да се придвижва части и войски и активно да използва резерви“, поясни Ковальов.

В Бахмутското направление украинските войски продължават да провеждат настъпателни действия северно и южно от града.

Също така Силите за отбрана на Украйна продължават да сдържат настъплението на руските войски на Купянско и Лиманско направление. На този участък от фронта продължават тежките боеве.

По данни на Генералния щаб на ВСУ през изминалото денонощие по фронтовете в Украйна са станали 26 сблъсъка. ВСУ са унищожили руски хеликоптер Ка-52, 5 щурмови БпЛА Shahed-136 и 2 разузнавателни дронове от оперативно-тактическо ниво.

На Бахмутско направление ВСУ успешно са отблъснали руски атаки в районите източно от Ступочек и близо до Дилиевка.