Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават настъпателните действия на Мелитополското направление, като по предварителни данни през последните няколко дни военните на Киев, подкрепени от бронирана техника, са продължили атаките край Работино и Вербовое, съобщава РБК-Украйна, като се позовава на данни от базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW).

Представител на Източната групировка войски на Русия Олег Чехов обяви, че на 8 ноември силите на Москва са отбили атаки на ВСУ в  граничната зона на Донецко-Запорожката област близо до Старомайорское.

Според ISW на 8 ноември руските войски са извършили неуспешни атаки близо до границата на Донецка и Запорожка област. Генералният щаб на ВСУ съобщи, че руските войски са извършили неуспешни атаки край Старомайорское и южно от Пречистово.

Руски военен блогър твърди, че една от руските мотострелкови дивизии действа в района на границата на Донецка и Запорожка област.

ISW съобщава също, че украинските сили са продължили контранастъпателните операции в района на западната част на Запорожието, но не са постигнали докладван или потвърден напредък на 8 ноември.

Генералният щаб на ВСУ уверява, че украинските войски продължават настъпателните действия на Мелитополското направление. На свой ред от Министерството на отбраната на Руската федерация докладват, че войските на Москва са отразили украински атаки близо до Работино и Новопрокоповка.

Известен руски блогър обяви, че украинските войски се опитват да превземат неопределени височини северозападно от Вербовое, където руските войски са се оттеглили от няколко неопределени позиции.

Според други руски блогъри ВСУ, подкрепени от бронирани машини, са продължили атаките край Работино и Вербовое през последните няколко дни.