Украинските военни продължават да унищожават руските сили в направление Бахмут. С помощта на "Стугна-П" те са свалили вражески МТ-ЛБ и пикап с пътниците. Това съобщава РБК-Украйна с позоваване на командващия Сухопътните войски на украинските въоръжени сили Александър Сирски.

"Бахмутско направление. Успешна работа на един от "противотанковите" разчети на 30-а ОМБр", се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че първоначално бойците са изгорили вражески пикап с руски персонал и боеприпаси от "Стугна-П“. И по-късно, на друга позиция, войниците са видели вражеския МТ-ЛБ и също са го "превърнали в скрап".

"Това беше хубав подарък от армията за командира на поделението, който празнува рождения си ден предния ден“, добави Сирски.

Ситуацията в Бахмут, Донецка област

По-рано Сирски е заявил, че въоръжените сили на Украйна продължават да напредват в направление Бахмут. По-специално силите за отбрана продължават да изтласкват руските сили край Клишчиевка.

Командирът на Сухопътните сили на украинските въоръжени сили е заявил, че в Бахмут, където се водят тежки битки, руските войски са в капан, а украинските военни овладяват града под обстрел.

Според Генералния щаб на Украйна миналата седмица в района на Бахмут въоръжените сили на Украйна са освободени 4 кв.км. Овладянта от украинските сили площ в направление Бахмут е 24 квадратни кв.км.