На редица участъци от руско-украинската граница в Курска област са започнали бойни действия. Въоръжените сили на Украйна са провели сериозна артилерийска подготовка, като под обстрел са попаднали редица руски пригранични населени места, съобщи сутринта във вторник, 6 август, Telegram каналът "Два майора“.

Отбелязва се, че украинците се опитват да проникнат на руска територия на малки групи, но срещат съпротива.

"Има битки на няколко участъка от държавната граница... Според данни на разузнаването, Киев е решил да организира медийна картина, подобна на пролетните събития в Белгородска област, така че скоро да се появят TikTok части на въоръжените сили на Украйна ", пишат авторите на канала.

Според тях военното командване на Украйна в момента създава ново тактическо направление в Сумска област.

В момента е обявена ракетна опасност в Суджанския и Глушковския район на руската Курска област. Ръководителят на региона Алексей Смирнов призова гражданите да се укрият в стаи без прозорци с плътни стени.

През последните дни се наблюдава струпване на украинска техника и личен състав в околностите на Суми, което може да означава подготовка за откриване на нов фронт. Косвено това се доказва и от факта, че подразделенията на украинските въоръжени сили в това направление получиха собствен тактически знак - триъгълник.