Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да отблъскват успешно щурма на Любимовка в Курска област, съобщава военно-аналитичният Telegram канал Military analytics.

Вълните на руските нападения се отблъскват на подстъпите към населеното място, като войските на Москва контролират западната, северозападната и югозападната част на селището. На юг ВСУ все още имат опора в Толстой Луг и Покровски. В последното населеното място има активни сблъсъци (то е изцяло в т.нар. сива зона). Тук е формирана отбранителната линия на ВСУ Любимовка-Толсти Луг-Дарино.

В същото време още по на север в Олговка продължават боевете, където руските въоръжени сили отблъскват опитите на ВСУ да проникнат дълбоко в руската отбрана към Коренево.

В четвърък вечер украинските части от Сумска област са прехвърлили свежи сили към Глушково от граничната зона и са продължиха ударите, за да преминат в тила и да атакуват части на руската армия. Те са успели да отблъснат руските войски в района на населеното място Нов път. Вероятно ВСУ ще вкарат нови резерви в битка тук, за да разширят плацдарма и по-нататък до ж.п. гара Глушково, което може да доведе до тактическо обкръжаване на руската групировка.